Műsoraink

Kora középkori X. századi bemutató

 • Életmód: Bemutatónk során megismerhetik a X. századi magyarországi vikingek (varégok) tábori életét. Megtekinthetik sátraikat, korhű bútoraikat, fegyvereiket, páncélzatukat, ruházatukat és a mindennapi életben használt eszközeiket. Ezen kívül, tartunk tábori idegenvezetést, ahol rövid előadás keretében bemutatjuk a táborban végzett tevékenységeket és a X. századi vikingeket. Ez bővíthető főzőbemutatóval, edzésbemutatóval és gyermek játszóval. (Ezekről lejjebb találhat leírást!)
musoraink-eletmod1
 • Csata: Bemutatónk során egy korabeli csatajelenetet láthatnak, ahol gyakorlatban is megtekinthetik a korszak fegyvereinek és páncélzatának használatát, valamint a korabeli harci technikákat. Ez a bemutató kiegészülhet továbbá párbaj bemutatóval, ahol 1-1 harcos összecsapását tekinthetik meg.  A csatajelenetet főleg más csapatokkal közösen szoktunk megjeleníteni (Csallóközi Lovasíjászok) de igény szerint önállóan is megoldható.
musoraink-csata1

Népvándorláskori IV-VI. századi bemutató

 • Életmód: Bemutatónk során megismerhetik a IV-VI. századi kárpát-medencei germán törzsek, különösképpen a gepidák és longobardok tábori életét. Megtekinthetik sátraikat, korhű bútoraikat, fegyvereiket, páncélzatukat, ruházatukat és a mindennapi életben használt eszközeiket. Ezen kívül tartunk tábori idegenvezetést ahol rövid előadás keretében bemutatjuk a táborban végzett tevékenységeket, a IV-VI. századi gepidákat és longobardokat. Ez bővíthető főzőbemutatóval, edzésbemutatóval és gyermek játszóval. (Ezekről lejjebb találhat leírást!)
musoraink-eletmod2
 • Csata: Bemutatónk során egy korabeli csatajelenetet láthatnak, ahol gyakorlatban is megtekinthetik a korszak fegyvereinek, és páncélzatának használatát, valamint a korabeli harci technikákat. Ez a bemutató kiegészülhet továbbá párbaj bemutatóval, ahol 1-1 harcos összecsapását tekinthetik meg. A csatajelenetet főleg más csapatokkal szoktunk megjeleníteni (Csallóközi Lovasíjászok, Legio Leonum, Legio Brigetio), de igény szerint önállóan is megoldható.
musoraink-csata2

Ókori I-II. századi bemutató

 • Életmód: Bemutatónk során megismerhetik a I-II. századi kárpát-medencei germánok a tábori életét. Megtekinthetik sátraikat, korhű bútoraikat, fegyvereiket, páncélzatukat, ruházatukat és a mindennapi életben használt eszközeiket. Ezen kívül tartunk tábori idegenvezetést ahol rövid előadás keretében bemutatjuk a táborban végzett tevékenységeket, és az I-II. századi germánokat. Ez bővíthető főzőbemutatóval, edzésbemutatóval és gyermek játszóval. (Ezekről lejjebb találhat leírást!)
musoraink-eletmod3
 • Csata: Bemutatónk során egy korabeli csatajelenetet láthatnak, ahol gyakorlatban is megtekinthetik a korszak fegyvereinek, és páncélzatának használatát, valamint a korabeli harci technikákat. Ez a bemutató kiegészülhet továbbá párbaj bemutatóval, ahol 1-1 harcos mérkőzését tekinthetik meg. A csatajelenetet főleg más csapatokkal szoktunk megjeleníteni (Csallóközi Lovasíjászok, Legio Brigetio), de igény szerint önállóan is megoldható.
musoraink-csata3

Gyermekjátszó

 • A gyermekjátszó különféle korabeli és kézműves játékokat tartalmaz, melyek a következők: kub (óészaki ügyességi játék), rönkhajítás, vívás párnázott fegyverekkel, íjászat, táblajátékok, agyagozás, nemezelés, szalagszövés, ékszerkészítés.
musoraink-gyerekjatszo

Edzésbemutató

 • Az edzésbemutató során megtekinthetik, hogyan edzették magukat a korabeli férfiak a csatákra. Hogyan képezték magukat a harcosok, és milyen fegyverekhez kellett értenie egy katonának.
musoraink-edzesbemutato

Főzőbemutató

 • A főzőbemutató során a korabeli élelmiszerekről hallhatnak előadást, valamint megnézhetik milyen ételeket, hogyan készítettek el az adott korszakban. Megismerhetik az étkezési szokásokat és ezzel együtt az adott nép életmódját, megtudhatják milyen álltok, növények voltak abban az időben és hogyan szerezték meg a kor emberei a mindennapi betevőt.
musoraink-fozobemutato

Díszőrség

 • Díszőrség állítása, rendezvényeken, egyéni megkeresésre stb. IV-VI. századi gepida, longobard, vagy X. századi rusz, viking, varég páncélos harcosokkal.
musoraink-diszorseg

Iskolai rendhagyó történelemóra

 • Rendhagyó történelemóra, amely során a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek az adott korszak, ruházatával, fegyverzetével, szokásaival és anyagi kultúrájával. A következő témakörökben tartunk történelem órákat: Szent István és az államalapítás, A vikingek, Népvándorláskori germán törzsek a Kárpát-medencében (gepidák, langobardok). Más témakörben tartandó előadás csak előzetes megbeszéléssel lehetséges.